Protestantse Gemeente Bilthoven


Duurzaamheid in Den Dolder

Op 11, 14 en 15 april vinden in de Maria Christina Kerk in Den Dolder verschillende activiteiten plaats rondom het thema duurzaamheid.

Woensdagavond 11 april Reinier van den Berg over Klimaatverandering.
Van 20.00 tot 22.00 uur in de Maria Christina Kerk

Reinier van den Berg, de internationaal bekende specialist op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid, zal een boekje open doen over dit urgente, actuele onderwerp. Weer, klimaat, duurzaamheid, de economie, het voedselvraagstuk, grondstoffen, spectaculaire expedities: hij weet er als geen ander over te vertellen. Reinier van den Berg brengt in een boeiende rijk geïllustreerde presentatie deze onderwerpen tot leven en met elkaar in verband. Zijn visie wordt duidelijk als hij met u de toekomst in kijkt. Als meteoroloog ging hij de tornado’s achterna, als klimaatdeskundige trok hij over Groenlandse ijskap en door de Amazone, maar ook ging hij naar landen als Zuid-Soedan en Sierra Leone, voor projecten die gericht zijn op de allerarmsten op aarde. Reinier is specialist op gebied van weer, klimaat en duurzaamheid, maar heeft ook rijke ervaring met reizen naar de extreemste gebieden op aarde. Deze avond is wat betreft thematiek gekoppeld aan het Duurzaamheidsweekend van 14 en 15 april. Op zondagmorgen is tijdens de viering (aanvang 10.00 uur) aandacht voor God in de supermarkt – een afwijkende vorm van een preek gericht op bewustwording van milieu-impact van in de handel zijnde etenswaar.

Duurzaamheidsweekend zaterdag 14 + zondag 15 april in de Maria Christina Kerk te Den Dolder.
Op beide dagen van 14.00 tot 17.00 uur: informatiemarkt over Duurzaamheid. Wat kun je zelf doen? Welke producten zijn belastend voor het milieu? Wat voor impact heeft het om hier bewuste keuzen in te maken? Een aantal toonaangevende bedrijven presenteert zich en geeft hierover informatie. Uiteraard zal de ZWO-groep (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) laten zien waar zij mee bezig zijn.

Op zondagmiddag 15 april Franciscus Fair Trade Music
Van 15.00 – 16 uur in de Maria Christina Kerk te Den Dolder.

van de hand van Adriaan Plantinga. Een verklanking van een pakkende tekst van Franciscus én een compositie waarin Fair Trade producten tot klinken komen, zusterlijk naast harp, menselijke stem, klavier, slagwerk en cello. Musici: o.a. Sterre Lenore (harp), Sabry Emam (trommels), Claudia Witlam (sopraan), Mare Plantinga (cello). Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Directie en pianospel: Adriaan Plantinga. Bovendien is van 14 tot 15 uur en van 15.30 tot 17 uur is de informatiemarkt over duurzaamheid te bezoeken.