Protestantse Gemeente Bilthoven


Startzondag 2018: we lieten van ons horen!

Tijdens de Startzondag op zondag 16 september in de Centrumkerk deden zo’n 200 mensen, elk met naamsticker, mee aan onze kerkdienst. “Laat van je horen”, was het motto en dat deden we. Ds. Harold Oechies riep op en bad er met ons voor om er een mooi en inspirerend kerkelijk seizoen van te maken. Dat zullen we samen doen zonder Ds. Benedikte Bos, die dezelfde dag haar intrede deed bij de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel. Onder (bege)leiding van Wim Brands, onze nieuwe cantor organist, en met bijdragen van de zanggroep klonk er veel mooie muziek. Jeroen Bransen op zijn gitaar en Gerard Stoker op de vleugel droegen elk apart nog extra bij aan een klinkend geheel.

Tijdens de koffie na afloop konden we onze handtekeningen zetten voor de Amnesty International actie voor vrouwenrechten in Egypte en natuurlijk onder een kaart voor Benedikte!

Aansluitend genoten ruim 70 mensen van een gezellige lunch, met veel meegebrachte gerechten. Gerard Stoker zorgde ook toen voor vrolijke, swingende achtergrondmuziek op de vleugel. Rond één uur sloten we onze lunch af en was het tijd voor opruimen en afwassen.

Fijn zo samen ons nieuwe kerkelijke seizoen weer te starten. Iedereen die daaraan heeft bijgedragen heel hartelijk dank, van klaarzetters op zaterdag tot zangers en muzikanten, van klaarmakers van gerechten en digitale helpers tot koffieschenkers en opruimers… geweldig zo!

Met hartelijke groet, namens de voorbereidingswerkgroep,
Bart Davidse