Protestantse Gemeente Bilthoven


Viering 5 mei

Op 5 mei zal er in Maartensdijk een oecumenische openluchtviering plaatsvinden (bij slecht weer in de nabije sporthal De Vierstee). Op die dag is er in de meeste kerken in gemeente De Bilt (o.a. de Noorderkerk) geen dienst. De openluchtviering begint om 11 uur. Kerkgangers uit Bilthoven verzamelen zich bij de Noorderkerk om 10 uur om vandaar zoveel mogelijk per fiets naar Maartensdijk te rijden. We komen dan tussen half 11 en kwart voor 11 aan. Voorafgaand, van 09.30 uur tot 10 .00 uur, is er gelegenheid om in een zaal bij de Noorderkerk koffie te drinken. Voor gemeenteleden die niet zelfstandig naar Maartensdijk kunnen reizen wordt er autovervoer geregeld.

Het adres is Nachtegaalaan 40, Maartensdijk. Dat is de St. Maartenskerk.

De viering is op het verdiepte schoolplein links achter de scholen. De voorste school, aan de weg en naast de kerk is De Kievit, de achterste school is de Martin Luther Kingschool.

De fietsers fietsen om de kerk heen en komen daarachter bij fietsenrekken uit. De automobilisten zetten hun passagiers af bij de doorsteek tussen kerk en school (het begin van het schoolplein van De Kievit) en moeten dan ergens parkeren, op het Maertensplein of bij de Vierstee, of in een woonstraat verderop.

De viering zelf is voorbereid door leden van het Convent van Pastores, speelt in op de 5 mei viering, en verbindt de zes dorpen van De Bilt, door deelname van ieder, ook doordat zestig zangers uit de dorpen een koor vormen, o.l.v. Maarten van der Bijl. Harmonie-orkest Kunst en Genoegen uit Maartensdijk verzorgt de begeleiding.

Zes kinderen uit de zes dorpen dragen fakkels binnen en steken zes kaarsen aan.