Protestantse Gemeente Bilthoven


Algemene informatie

De gemeente komt op zondag samen in de kerk. De diensten worden, behoudens een enkele uitzondering, gehouden in de Centrumkerk, om 10.30 uur. Op de homepage vindt u de komende diensten.

 

 

 • Autodienst

  Wilt u met de auto opgehaald worden, dan kan dat, neem contact op via 'contact', bovenaan de pagina.
 • Kinderoppas

  Elke zondagmorgen tijdens de dienst is er voor de allerkleinsten (0 t/m 4 jaar) kinderoppas. Contactpersoon is Bianca Baas.
 • Kerkomroep

  Met een Kerkomroep kunnen gemeenteleden van huis uit de zondagse erediensten en ook eventuele rouw- en trouwdiensten meemaken. Al u door ouderdom of langdurige ziekte niet (meer) in staat bent om naar de kerk te komen maar ook als u tijdelijk niet in staat bent de diensten bij te wonen kunt u via de Kerkomroep de diensten direct of achteraf beluisteren als u een computer heeft met een internetaansluiting. Daartoe dient u in te loggen op www.kerkomroep.nl. Op het landkaartje dat verschijnt klikt u de provincie Utrecht aan, vervolgens Bilthoven Centrumkerk of Zuiderkapel. Voor direct luisteren klikt u op de foto van de kerk, voor achteraf luisteren kiest u de gewenste de dienst. Voor informatie en aanvragen kunt u terecht bij dhr. André Kronenburg.
 • Kinderkerk

  Voor kinderen van de basisschool is er kinderkerk. De kinderen maken samen met hun ouders het begin van de dienst in de kerkzaal mee. Voor aanvang van de schriftlezingen heeft de voorganger een gesprek met hen en daarna vertrekken ze naar hun eigen ruimte. Er wordt een bijbelverhaal gelezen en gesproken over het thema, aansluitend bij hun belevingswereld. De verwerking bestaat uit het doen van een spel of knutselen. De kinderen komen rond de dank- en voorbeden terug in de kerkzaal.
 • Koffiedrinken

  Voor de dienst is er vanaf 10.00 gelegenheid om koffie te drinken in de serre. Na afloop van de dienst is er eveneens gelegenheid om koffie te drinken. Er wordt gebruikgemaakt van FairTrade-producten.
 • Ringleiding

  In beide gebouwen is in de kerkzaal een ringleiding voor slechthorenden aanwezig.
 • Toegankelijkheid

  De kerkzaal en bijruimten van de Centrumkerk zijn goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
 • Beamer

  De orde van dienst wordt elke zondag via een beamer gepresenteerd. Liedboeken zijn daarom niet noodzakelijk al bent u vrij om een liedboek te pakken voor in de kerk. Er is een beperkt aantal gedrukte liturgiën beschikbaar.